[o2] Emida Ruda Śląska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • conan
    Rider
    • 2011
    • 546

Jeżeli chodzi o serwis emidy to owszem można polecić, niema źle chodź zawsze może być lepiej, jeżeli chodzi o sklep części to odradzam. Koleś jest tam tak nie miły że odechciewa się kupować, szukanie w etce to dla niego jakaś mekka. I tu jeżeli chodzi o kupno części polecam aso śliwy, nie dość że mają taniej od emidy to obsługa jest na wysokim poziomie.
    Moja skodzinka o2
    Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• Arti_r1
      RS
      • 2008
      • 2626

conan a na kogo trafiłeś w dziale części?? Bo ja co tam wchodzę po jakąś pierdołe to nie mam problemu :P Bo zawsze trafie na Olka i dzięki mu za to że poświeca czas na szukanie czegoś :P
      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• andriu21tg
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1499

Arti_r1, moze na tego nowego bo Patryk odszedl i wsumie tylko Olek zostal kumaty..

Komentarz

• Arti_r1
          RS
          • 2008
          • 2626

no chyba że tak. Jeśli chodzi o tego w okularach to chyba był tam przelotnie, bo też miałem z nim raz do czynienia i odniosłem takie samo wrażenie :P a tak to zawsze na Olka trafie
          Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
          Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• frafel
            Classic
            • 2012
            • 16

Ten niemiły z części - jak wygląda - pamiętacie? Muszę się tam wybrać i nie wiem na kogo uważać.

Komentarz

• voltar
              L&K
              • 2009
              • 1107
              • Octavia II (1Z3)
              • BZB 1.8 TSI 160 KM

Tak jak dotychczas byłem zadowolony z Emidy to niestety musze napisać że już nie jestem.
              Ostatni przegląd wyglądał tak :

- Pani która odbiera telefony w recepcji serwisu nie jest w stanie podać ceny przeglądu

- Umawiam się zatem na przegląd "w ciemno" nie znając cen z obietnicą że oddzwoni doradca serwisowy

- Faktycznie doradca oddzwania po kilku godzinach od umówienia się i po sprawdzeniu danych auta , przebiegu itp podaj mi cenę

- Niestety po przeglądzie cena okazuje się duuuużo wyższa( ok 40 % wyższa )

- Po mojej interwencji następuje próba sprawdzenia kto udzielił mi takiej informacji. Jest to próba nieskuteczna gdyż dane w systemie podają nazwisko Pani z recepcji serwisu która tej informacji nie udzielała ( rozpoznają po głosioe miałem wrażenie że to właśnie ten doradca serwisowy który mnie obsługiwał udzielił mi tej informacji klika dni wcześniej przez telefon )

- Informacje co do kosztów dodatkowej usługi podawane są netto !!! ale o tym dowiaduję się dopiero podczas płacenia faktury ! .... Serwis namówił mnie na wymianę filtra paliwa ( w przyp. silnika 1.8 TSI nie ma tego filtra wyszczególnionego jako część esploatacyjna )

- Moje niezadowolenie z w/wym sytuacji kończy się to policzeniem usługi jednak jako netto i udzieleniem jakiegoś bliżej nieokreślonego rabatu. Po tym jak sprawnie Pan doradca zmienia koszty przeglądu w systemie odnoszę wrazenie że nie istnieje w tej firmie coś takiego jak cennik a ceny są dosyć płynne i zależą od widzimisię pracowników.
              Koniec końców i tak płacę ok 30 % więcej niż wynosiła cena podana przez telefon.
              Pan doradca dorzuca jeszcze bardzo na miejscu stwierdzenie : przecież Pan i tak zapłacił mniej ( miałem bon serwisowy który dostałem przy kupnie auta ... )

- Auto po serwisie nie zostało umyte ( a zapłaciłem u nich ok 900 PLN )

- Ngdy nie zdarzyło mi się w tym serwisie żeby sami pamiętali i zaproponowali podbicie gwarancji dożywotniej mobilności.

- Koniec końców płacę i tak ok 30 % więcej niż wynosił koszt podany przez telefon.
              Uważam to za jawne kłamstwo i oszukiwanie klienta.
              Firma powinna mieć jasny cennik usług serwisowych i udzielać prawdziwej informacji.
              Jeżeli liczą na przyciągnięcie klienta niskimi cenami ( przez telefon ) a rzeczywiste ceny są wyższe to napewno nie tędy droga.
              Mogę zapłacić więcej w autoryzowanym serwisie zamiast jechać do dowolnej i tańszej stacji obługi ale po prostu nie lubię być oszukiwany.

Ciekawą sprawą jest też ich wewnętrzny system kontroli jakości.
              Zawsze ile razy tam byłem w : serwisie , sklepie czy salonie po tygodniu dzwonili do mnie z automatu pytając czy byłem zadowolony i czy mam jakieś uwagi.
              Po tej ostatniej wizycie nie zadzownili .... przypadek ?

Naprawdę żałuję że wystawiłem im ostatnio bardzo dobrą ocenę.
              Dzwoniła do mnie niezależna firma wynajęta przez grupę VW i wypełniałem szczegółową ankietę na temat firmy Emida w Rudzie Śląskiej ...

Trzeba się będzie przestawić na usługi Norauto ...

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• pandzik
                RS
                • 2011
                • 2254
                • Seat

voltar, Błędem była rozmowa z panią w recepcji na temat przeglądu. Ona jest od podawania kawy. Pomny gadam jedynie z jednym serwisantem albo mistrzem. :diabelski_usmiech

Z drugiej strony 900zł za serwis 1.8 to nie wiele. Mi zaśpiewali 750 praktycznie za wymianę oleju.

Komentarz

• PPrzemek
                  Drive
                  • 2012
                  • 87

pandzik, dlatego ja już zrobilem wywiad i się dowiedziałem, że:
                  "Olej używany przez naszą firmę to Shell Helix AVL 5w30, koszt wymiany oleju i filtra w Pana samochodzie to 570pln, koszt samej wymiany w przypadku dostarczenia materiałów przez Pana to 101pln."

I na wymianę przyjadę raczej ze swoim olejem.
                  Pozdrawiam
                  Przemek

Komentarz

• dryblaspl
                    Drive
                    • 2012
                    • 75

ponad 400zl za części..to jakie oni maja tam marże....dobrze,że serwis mam za 10tys...... W Tychach w Skodzie jak kupowałem auto to olej plus filtry miały kosztować 480zł...Z drugiej strony pod maska mi pisze olej Helix ale leja tam Castrola...
                    Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

PPrzemek, piszesz o przeglądzie olejowym (nie wiem co to jest za monstrum i kiedy sie to wykonuje wg instrukcji) a ja o pełnym (wraz z szeregiem czynności serwisowych...).

Komentarz

• PPrzemek
                        Drive
                        • 2012
                        • 87

pandzik, nawet doliczając 200 zł za resztę czynności i tak się opłaca przywieść własny olej
                        Pozdrawiam
                        Przemek

Komentarz

• voltar
                          L&K
                          • 2009
                          • 1107
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez pandzik
                          voltar, Błędem była rozmowa z panią w recepcji na temat przeglądu. Ona jest od podawania kawy
                          Przecież napisałem że wizytę rejestrowałem u panienki w recepcji a informację o kosztach i zakresie otrzymałem od doradcy serwisowego.
                          Jaki tutaj widzisz mój błąd ? Ten serwis tak pracuje i nic do tego nie mam że panienka na recepcji umie tak mało plus uśmiech a konkretną informację otrzymuje od osoby drugiej.
                          Problem jest że osoba kompetentna oszukuje klienta.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Ficu
                            Rider
                            • 2010
                            • 395

Panowie, możecie mi powiedzieć jak to wygląda z tym rabatem dla OCP? Pewnie musiałbym mieć jakieś oznakowanie a jakoś ani wlepki, ani znaczka na grilla
                            Jak będzie wyglądać wymiana 3 światła stop (w klapie, Octavia Kombii), z tego co pamietam była to wada fabryczna (spękana powierzchnia i struktura plastiku klosza światła stopu) ?
                            Dziękuję za wypowiedzi

Mogę polecić Emide w Rudzie Śląskiej, przy zakupie bardzo przyjemna obsługa Pani o bląd włosach :szeroki_usmiech
                            Auto-shop4x4
                            Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• steel
                              Drive
                              • 2012
                              • 58

Zamieszczone przez Ficu
                              Mogę polecić Emide w Rudzie Śląskiej, przy zakupie bardzo przyjemna obsługa Pani o bląd włosach :szeroki_usmiech
                              Pani Monika?

Komentarz

• blind_walker
                                RS
                                • 2010
                                • 4533
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jeśli chodzi o rabaty dla OCP, może je przyznawać tylko jedna osoba i jest nią Pan Adam, nick: Adam_RudaSl. Przy zakupie części, żeby dostać 14% rabatu trzeba podać swój nick z forum.
                                mkII 20VT (600h worked)
                                Roooooomster

Komentarz

• __atomek__
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 3193
                                  • Superb III (3V3)

Niestety największą bolączką serwisu w Emidzi RS jest brak komunikacji pomiędzy mechanikiem a biurem obsługi klienta. Kilka razy udało mi sie porozmawiać z mechanikiem, który udzielił mi kilku spostrzeżeń na temat napraw niezbędnych w przyszłości, natomiast nigdy nie zostałem o nich poinformowany przez biuro obsługi, mało tego nigdy nie została mi zaproponowana ich naprawa, a chodziło o dosyć istotne i problematyczne usterki. Ponadto zauważyłem, że podczas przeglądów, zarówno co 30kkm jak i 60kkm nie ściągają kół z samochodu w celu oględzin klocków hamulcowych. Kiedyś zapytałem jak oceniają stan klocków bez ściągania kół, w odpowiedzi usłyszałem że po stanie klocków wewnętrznych -czy tak robią mechanicy? W moim przypadku grubość okładziny 3 klocków wynosiła ok 5mm a jednego (zewnętrznego) niecały 1mm, a auto było ok 1kkm po "dużym" przeglądzie. Chylę czoła natomiast naprawom blacharskim, w porównaniu do Śliwki Emida to mistrzostwo świata.

Inna rzecz, którą usłyszałem ok 3 tyg temu to to, ze od 1.1.2012 OCP nie ma zniżek w Emidzie. Pewnie trzeba będzie serwisować auto u Śliwki, a wielka szkoda
                                  Pozdrawiam
                                  Tomek

Komentarz

• baca10
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6225

__atomek__, W ASO Gliwice u Lellka tez mamy znizki, powolac sie na kierownika serwisu

Komentarz

• __atomek__
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 3193
                                      • Superb III (3V3)

baca10, Ile?
                                      Pozdrawiam
                                      Tomek

Komentarz

• baca10
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 6225

Zamieszczone przez __atomek__
                                        baca10, Ile?
                                        10% na robocizne i 10 % na częśći pisałam już o tym kiedyś

Komentarz

• DJ MŁODY
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 5975
                                          • Octavia II (1Z3)

przyznam szczerze że martwią mnie Wasze opinie o serwisie z Emidy w Rudzie

obecnego Kier Serwisu nie znam , znałem poprzedniego , natomiast znam Kierownika Sprzedaży i zastanowiam sie czy mu nie naświetlić faktu niezadowolenia klientów ?

majac Fabkę korzystałem z serwisu Śliwki w Zabrzu ale tylko dla tego że jest tam szyba i wszystko widać , ale nie sztuką jest patrzeć przez godzine co robia z twoim autkiem - w moim przypadku najpierw wszyscu podchodzili poogladać moje autko a pózniej dopiero był przegląd i tak raciłem pół dnia

ale gdzie tu jechać w takim razie na przegląd do Lelka ?
                                          pozdrawiam Adam
                                          Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• __atomek__
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 3193
                                            • Superb III (3V3)

DJ MŁODY, Raczej jednak Emida, zalezy na kórego mechanika trafisz, ale tak chyba jest wszędzie.
                                            Pozdrawiam
                                            Tomek

Komentarz

• baca10
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6225

Zamieszczone przez DJ MŁODY

masz jeszcze inna opcje, do rybnika i zkontaktuj sie z kolega s3 chriss, dogadzasz sie to przy autku bedziesz stał

Komentarz

• __atomek__
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 3193
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez baca10
                                                Zamieszczone przez DJ MŁODY

masz jeszcze inna opcje, do rybnika i zkontaktuj sie z kolega s3 chriss, dogadzasz sie to przy autku bedziesz stał
                                                Po cholerę ma stać przy aucie i stresować mechanika?
                                                Pozdrawiam
                                                Tomek

Komentarz

• bishop
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1430

Dobry mechanik się nie stresuje , to z reguły klient ma zawsze rozwolnienie :szeroki_usmiech tzreba stać i kijem odganiać praktykantów

Komentarz

• __atomek__
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 3193
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bishop
                                                    Dobry mechanik się nie stresuje , to z reguły klient ma zawsze rozwolnienie :szeroki_usmiech tzreba stać i kijem odganiać praktykantów
                                                    Stoisz za szybą i wszystko widzisz, a nie wierze abyś stojąc przez kilka godzin nie zawracał głowy mechanikowi przeróżnymi pytaniami
                                                    Pozdrawiam
                                                    Tomek

Komentarz

Pracuję...