Jeżeli chodzi o serwis emidy to owszem można polecić, niema źle chodź zawsze może być lepiej, jeżeli chodzi o sklep części to odradzam. Koleś jest tam tak nie miły że odechciewa się kupować, szukanie w etce to dla niego jakaś mekka. I tu jeżeli chodzi o kupno części polecam aso śliwy, nie dość że mają taniej od emidy to obsługa jest na wysokim poziomie.
[o2] Emida Ruda Śląska
Zwiń
X
-
Tak jak dotychczas byłem zadowolony z Emidy to niestety musze napisać że już nie jestem.
Ostatni przegląd wyglądał tak :
- Pani która odbiera telefony w recepcji serwisu nie jest w stanie podać ceny przeglądu
- Umawiam się zatem na przegląd "w ciemno" nie znając cen z obietnicą że oddzwoni doradca serwisowy
- Faktycznie doradca oddzwania po kilku godzinach od umówienia się i po sprawdzeniu danych auta , przebiegu itp podaj mi cenę
- Niestety po przeglądzie cena okazuje się duuuużo wyższa( ok 40 % wyższa )
- Po mojej interwencji następuje próba sprawdzenia kto udzielił mi takiej informacji. Jest to próba nieskuteczna gdyż dane w systemie podają nazwisko Pani z recepcji serwisu która tej informacji nie udzielała ( rozpoznają po głosioe miałem wrażenie że to właśnie ten doradca serwisowy który mnie obsługiwał udzielił mi tej informacji klika dni wcześniej przez telefon )
- Informacje co do kosztów dodatkowej usługi podawane są netto !!! ale o tym dowiaduję się dopiero podczas płacenia faktury ! .... Serwis namówił mnie na wymianę filtra paliwa ( w przyp. silnika 1.8 TSI nie ma tego filtra wyszczególnionego jako część esploatacyjna )
- Moje niezadowolenie z w/wym sytuacji kończy się to policzeniem usługi jednak jako netto i udzieleniem jakiegoś bliżej nieokreślonego rabatu. Po tym jak sprawnie Pan doradca zmienia koszty przeglądu w systemie odnoszę wrazenie że nie istnieje w tej firmie coś takiego jak cennik a ceny są dosyć płynne i zależą od widzimisię pracowników.
Koniec końców i tak płacę ok 30 % więcej niż wynosiła cena podana przez telefon.
Pan doradca dorzuca jeszcze bardzo na miejscu stwierdzenie : przecież Pan i tak zapłacił mniej ( miałem bon serwisowy który dostałem przy kupnie auta ... )
- Auto po serwisie nie zostało umyte ( a zapłaciłem u nich ok 900 PLN )
- Ngdy nie zdarzyło mi się w tym serwisie żeby sami pamiętali i zaproponowali podbicie gwarancji dożywotniej mobilności.
- Koniec końców płacę i tak ok 30 % więcej niż wynosił koszt podany przez telefon.
Uważam to za jawne kłamstwo i oszukiwanie klienta.
Firma powinna mieć jasny cennik usług serwisowych i udzielać prawdziwej informacji.
Jeżeli liczą na przyciągnięcie klienta niskimi cenami ( przez telefon ) a rzeczywiste ceny są wyższe to napewno nie tędy droga.
Mogę zapłacić więcej w autoryzowanym serwisie zamiast jechać do dowolnej i tańszej stacji obługi ale po prostu nie lubię być oszukiwany.
Ciekawą sprawą jest też ich wewnętrzny system kontroli jakości.
Zawsze ile razy tam byłem w : serwisie , sklepie czy salonie po tygodniu dzwonili do mnie z automatu pytając czy byłem zadowolony i czy mam jakieś uwagi.
Po tej ostatniej wizycie nie zadzownili .... przypadek ?
Naprawdę żałuję że wystawiłem im ostatnio bardzo dobrą ocenę.
Dzwoniła do mnie niezależna firma wynajęta przez grupę VW i wypełniałem szczegółową ankietę na temat firmy Emida w Rudzie Śląskiej ...
Trzeba się będzie przestawić na usługi Norauto ...
Komentarz
-
-
pandzik, dlatego ja już zrobilem wywiad i się dowiedziałem, że:
"Olej używany przez naszą firmę to Shell Helix AVL 5w30, koszt wymiany oleju i filtra w Pana samochodzie to 570pln, koszt samej wymiany w przypadku dostarczenia materiałów przez Pana to 101pln."
I na wymianę przyjadę raczej ze swoim olejem.
Komentarz
-
-
ponad 400zl za części..to jakie oni maja tam marże....dobrze,że serwis mam za 10tys......W Tychach w Skodzie jak kupowałem auto to olej plus filtry miały kosztować 480zł...Z drugiej strony pod maska mi pisze olej Helix ale leja tam Castrola...
Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikvoltar, Błędem była rozmowa z panią w recepcji na temat przeglądu. Ona jest od podawania kawy
Jaki tutaj widzisz mój błąd ? Ten serwis tak pracuje i nic do tego nie mam że panienka na recepcji umie tak mało plus uśmiech a konkretną informację otrzymuje od osoby drugiej.
Problem jest że osoba kompetentna oszukuje klienta.
Komentarz
-
-
Panowie, możecie mi powiedzieć jak to wygląda z tym rabatem dla OCP? Pewnie musiałbym mieć jakieś oznakowanie a jakoś ani wlepki, ani znaczka na grilla
Jak będzie wyglądać wymiana 3 światła stop (w klapie, Octavia Kombii), z tego co pamietam była to wada fabryczna (spękana powierzchnia i struktura plastiku klosza światła stopu) ?
Dziękuję za wypowiedzi
Mogę polecić Emide w Rudzie Śląskiej, przy zakupie bardzo przyjemna obsługa Pani o bląd włosach :szeroki_usmiechAuto-shop4x4
Klinika4x4.com
NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.
Komentarz
-
-
Niestety największą bolączką serwisu w Emidzi RS jest brak komunikacji pomiędzy mechanikiem a biurem obsługi klienta. Kilka razy udało mi sie porozmawiać z mechanikiem, który udzielił mi kilku spostrzeżeń na temat napraw niezbędnych w przyszłości, natomiast nigdy nie zostałem o nich poinformowany przez biuro obsługi, mało tego nigdy nie została mi zaproponowana ich naprawa, a chodziło o dosyć istotne i problematyczne usterki. Ponadto zauważyłem, że podczas przeglądów, zarówno co 30kkm jak i 60kkm nie ściągają kół z samochodu w celu oględzin klocków hamulcowych. Kiedyś zapytałem jak oceniają stan klocków bez ściągania kół, w odpowiedzi usłyszałem że po stanie klocków wewnętrznych -czy tak robią mechanicy? W moim przypadku grubość okładziny 3 klocków wynosiła ok 5mm a jednego (zewnętrznego) niecały 1mm, a auto było ok 1kkm po "dużym" przeglądzie. Chylę czoła natomiast naprawom blacharskim, w porównaniu do Śliwki Emida to mistrzostwo świata.
Inna rzecz, którą usłyszałem ok 3 tyg temu to to, ze od 1.1.2012 OCP nie ma zniżek w Emidzie. Pewnie trzeba będzie serwisować auto u Śliwki, a wielka szkodaPozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
-
przyznam szczerze że martwią mnie Wasze opinie o serwisie z Emidy w Rudzie
obecnego Kier Serwisu nie znam , znałem poprzedniego , natomiast znam Kierownika Sprzedaży i zastanowiam sie czy mu nie naświetlić faktu niezadowolenia klientów ?
majac Fabkę korzystałem z serwisu Śliwki w Zabrzu ale tylko dla tego że jest tam szyba i wszystko widać , ale nie sztuką jest patrzeć przez godzine co robia z twoim autkiem - w moim przypadku najpierw wszyscu podchodzili poogladać moje autko a pózniej dopiero był przegląd i tak raciłem pół dnia
ale gdzie tu jechać w takim razie na przegląd do Lelka ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez DJ MŁODY
ale gdzie tu jechać w takim razie na przegląd do Lelka ?Pozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez __atomek__Po cholerę ma stać przy aucie i stresować mechanika?Pozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
Komentarz